Wijk en Participatie

We hebben 13 gasten en geen leden online

wep4.jpg

WeP nieuwsbrief nr3. juni 2008.

WeP nieuwsbrief  nr3. juni 2008.

Woord vooraf.
Het afgelopen jaar heeft het project Wijk en Psychiatrie in twee wijken gedraaid: Schothorst en Randenbroek/Schuilenburg. In Schothorst is de vaste locatie Wijkcentrum de Trefhorst, maar ook werden er activiteiten uitgevoerd in samenwerking met de kerkelijke gemeente de Hoeksteen en het Inloophuis Schothorst.

 


In Randenbroek Schuilenburg is de vaste locatie wijkcentrum Het Klokhuis geworden. Doordat dit wijkcentrum over een mooie keuken beschikt zijn wij gestart met maaltijden voor wijkbewoners. Deze vinden 1 keer per maand plaats. Bij het koken worden wij vaak ondersteund door groepen vrijwilligers  uit de wijk. Deze mensen komen o.a..uit kerken en zijn via de Stichting Present naar ons bemiddeld.
De keuken werd ook gebruikt door Symfora Dagbesteding die er een cursus Gezond Koken heeft aangeboden voor hun cliënten en mensen van Wep. Ook menig medewerker heeft even mogen meegenieten van de gerechten die gekookt werden.

Samenwerking:
Naarmate WeP langer draait wordt ook steeds intensiever naar samenwerkingsmogelijkheden gezocht binnen de activiteiten of de wijk.
Na het succes van de schilderworkshop die gegeven was in samenwerking met Portaal,  binnen een wooncomplex in Schothorst, is er dit jaar een vervolg aan gegeven in de vorm van avonden waar men kon meedenken over het inrichten van de gezamenlijke binnentuin. De mensen met een psychiatrische achtergrond werden individueel benaderd door de medewerkers van WeP, zodat ook zij bij hun leefomgeving betrokken zouden worden.
De samenwerking met de RIAGG werd gevonden in het gezamenlijk aanbieden van de wandel en loopgroep. Beiden bestonden al, maar door het op het zelfde tijdstip te laten plaatsvinden en  vanuit de zelfde locatie werd het 1 aanbod.

Deelnemers zelf aan de slag.
Dit jaar heeft op donderdagmiddag in het Klokhuis een Bewegingsgroep gedraaid, waar mensen konden bewegen, dansen en ontspannen.
Hieruit kwam een initiatief voort dat 1 van de deelnemers een aantal keren Salsales heeft gegeven aan de groep, samen met een stagiaire van de Boeier. Het was erg leuk om aan mee te doen en we gaan dit zeker nog herhalen!
Naast dit initiatief hebben verschillende deelnemers ook meegekookt aan de maaltijden op zaterdag in het Klokhuis en op dinsdag in het inloophuis in Schothorst.
Ook heeft iemand een Jeu de Boules wedstrijd georganiseerd in het Randenbroekerpark, speciaal voor WeP deelnemers, wat ook als initiatief uit de eigen groep kwam.

Komend jaar: Wijk en psychiatrie in Kruiskamp/Koppel.
In de wijk Kruiskamp gaan we starten met Wep en staan de volgende activiteiten op de planning:
*EHBO voor beginners. Een kortdurende training voor iedereen die wat meer wil weten van het oplossen van (kleine) ongelukjes.
*Sociale Vaardigheidstraining voor volwassenen. Hoe ga je met elkaar om en leer je jezelf beheersen.
*Ontspanningsactiviteit. Met elkaar praten en oefeningen doen en vooral lekker ontspannen.
*Gezelschapsgroep. Samen wat kletsen, knutselen en verhalen uitwisselen.
*Cursus Gezond Koken in samenwerking met Symfora dagbesteding.
Daarnaast zijn mensen altijd welkom voor een praatje of een kop koffie. Ook een huisbezoekje is altijd mogelijk.

Bezoek minister Donner en Linda Wagemakers.

Activiteiten in de andere 2 wijken.

Contact houden en ideetjes opperen..

Nieuwe gezichten en namen.

 

Copyright © 2018 Wijk en Psychiatrie. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.